Sip Trunking

IP Trunking is een populair fenomeen in de wereld van telecommunicatie. Maar wat betekent het eigenlijk, wat kun je ermee en wat zijn de voordelen?

SIP en Trunking

SIP is de afkorting voor Session Initiation Protocol. Dat is de wijze waarop een spraakverbinding tot stand wordt gebracht via een datanetwerk. Bij een SIP sessie kun je denken aan een VoIP gesprek of een teleconferentie. Bij SIP Trunking wordt de ouderwetse telefoonlijn vervangen door een datalijn waarbij de spraak via een dataverbinding loopt, zowel voor intranet als internet doeleinden.

Meerdere lijnen

Bij een analoge lijn ben je in feite één-op-één met elkaar verbonden. Bij SIP Trunking worden verschillende datalijnen aan elkaar gekoppeld, waarbij het verzenden en ontvangen van data door de leverancier wordt geregeld. Daarmee is het eenvoudig het aantal lijnen groter en kleiner te schalen naar gelang de behoefte.

Gedeelde Data

Bij een SIP Trunking oplossing moet je beschikken over een betrouwbaar datanetwerk. Dit kan een nieuw netwerk zijn geheel gewijd aan deze functie, maar het kan ook via het reeds bestaande netwerk lopen.

Kostenbesparing

Omdat SIP Trunking in veel gevallen gekoppeld wordt aan het bestaande data netwerk zijn de investeringskosten aanzienlijk lager. Daarnaast heb je ook minder onderhoudskosten omdat de meeste hardware en software door de hosted voip provider onderhouden wordt. Het systeem is flexibel en schaalbaar, zowel groter als kleiner naar behoefte. Naast individuele gesprekken is teleconferencing ook mogelijk. Als laatste liggen de belkosten vaak een stuk lager via een dataverbinding dan via een analoge lijn.

Conclusie

SIP Trunking maakt telecommunicatie veelzijdiger, efficiënter en goedkoper. De investering ligt laag, je hoeft geen eigen onderhoud te plegen, je zult besparen op de gebruikskosten en het is een betrouwbare methode om mensen te bereiken, en bereikbaar te zijn.

Nummer Zoeken? Bel 1838